SUKULENTNÉ / KAKTUSOVÉ TERÁRIUM

Spoločným znakom sukulentov je znášať extrémne podmienky sucha a úplný prebytok svetla. V zásade platí jednoduché pravidlo pre tieto obľúbené rastliny -„čím viac slnka a tepla, tým lepšie“. Sukulenty aj kaktusy sú najmenej náročnými rastlinkami pre pestovanie v rastlinných teráriách pre ich malý koreňový priestor, minimálnu zálievku, a to najdôležitejšie, že sa zmestia aj do najmenších vitrážnych terárií, ktoré sme navrhli a vyrobili.

Sukulentné alebo kaktusové terárium zavlažujeme hneď ráno mäkkou vodou priamo ku koreňom (najlepšie destilovanou / filtrovanou vodou). V zimnom období (november-marec) je ideálna závlaha 1-krát za 3 týždne, a v období rastu, čiže v letnom období (apríl-október) 1-krát do dvoch týždňov. Závlahu pre sukulenty je ideálne po prechode z leta do zimy postupne redukovať na spomínaný cyklus. Počas zimy by ste v ideálnom prípade mali znížiť zálievku na úplné minimum. Sukulenty indikujú, či potrebujú vodu, vráskaním listov, keď je vody nedostatok.

Sukulenty potrebujú veľa svetla, ale ako zistiť koľko svetla stačí? Vaše rastliny Vám povedia, kedy potrebujú viac alebo menej svetla. Terárium umiestnite na slnečné miesto alebo miesto s rozptýleným svetlom.

Zanechať komentár