AKO SA STARAŤ O OTVORENÉ TERÁRIUM

Preliatie terárií sú najčastejšími chybami, no určite nedovoľte aby vám vyschlo! Počas letných mesiacov terárium pokropte v intervaloch 2x za týždeň destilovanou vodou s použitím rozprašovača na rastliny. Tak sa najlepšie vyhnete premokreniu. Používaním rozprašovaču imitujeme rastlinnému svetu dážď a takýto spôsob závlahy je pre terárium aj najviac prirodzený. Pri zmene počasia sa zmení aj zálievka, resp. kropenie terária. Počas zimy stačí, ak terárium pokropíte výdatne raz do týždňa.

Pre otvorené terárium je ideálne mierne svetlésvetlé stanovisko. Vyvarujte sa priamym žiarením, pretože rastliny môže slnko vplyvom silného slnečného žiarenia spáliť. V zimných mesiacoch ich môžete umiestniť na rovnaké svetlé miesto, no treba sa vyhýbať vykurovacím telesám. Tie majú negatívny dopad na rastliny nachádzajúce sa vo vnútri terária.

Nebojte sa pristrihávať svoje rastlinky v teráriu. Listy každej rastlinky by ste mali odstrihnúť, keď sú väčšie ako by mali, alebo podľa Vašich preferencií. Platí to aj v prípade, že rastlinky začnú zakrývať tie ostatné a obmedzovať akékoľvek slnečné svetlo na celé terárium.

 

Zanechať komentár