NOVINKA – BEZÚDRŽBOVÉ MACHOVÉ TERÁRIÁ

Niektorí už dlhšie registrujete machové steny, ktoré sa vyrábajú práve zo stabilizovaných machov. Teraz už nemusí byť mach iba na stene v obyčajnom ráme, ale vo vlastnoručne vyrobenom teráriu. Stabilizovaný mach, ktorý už nie je živý, prechádza chemickou úpravou na opätovné použitie v dekoratívnych a iných účeloch. Stabilizovaný mach prináša silnú, prirodzenú energiu do každého prostredia.

Mach v našich zatvorených vitrážnych teráriách sa ideálne hodí do hotelov, reštaurácií, kancelárií či obytných interiérov. Machy prinášajú do každého priestoru pokojnú energiu a energiu prírody.

PROCES STABILIZÁCIE MACHU

Stabilizovaný mach sa zvyčajne stabilizuje pomocou roztoku na báze glycerínu a potravinárskych farbív. Mach sa zozbiera, vyčistí a potom sa ponorí do roztoku. Prostredníctvom tohto procesu mach absorbuje roztok, ktorý nahrádza jeho prirodzenú šťavu, čím účinne zastavuje rozklad a zachováva jeho vzhľad.

STAROSTLIVOSŤ

Krása použitia stabilizovaného machu spočíva v tom, že nevyžaduje žiadnu údržbu, no napriek tomu dodá Vášmu priestoru zelený nádych a prvok sviežosti. Stabilizovaný mach si môže zachovať svoju štruktúru a farbu roky, ak ho ochránite pred priamym slnečným žiarením. Nepotrebuje zalievanie ani slnečné žiarenie, aby sa mu darilo, vďaka čomu je ideálny pre vnútorné prostredie, kde živé rastliny nemusia prežiť. Vďaka dvierkam, ktoré pripevňujeme do konštrukcií, machy budú vyzerať žiarivo a sviežo po celé roky.

Stabilizovaný mach je ekologickou alternatívou živých rastlín na dekoráciu interiéru. Keďže nepotrebuje vodu, slnečné svetlo ani pôdu, eliminuje potrebu neustálej údržby a znižuje dopad na životné prostredie spojený s tradičnými rastlinami.

FAREBNOSŤ MACHU

Stabilizovaný mach je dostupný v širokej škále prírodných a farbených odtieňov, čo umožňuje prispôsobenie rôznym preferenciám dizajnu a estetike.

Stabilizovaný mach je všestrannou a nenáročnou možnosťou pre začlenenie prírodnej krásy do interiérového dizajnu, ponúka udržateľnú a vizuálne príťažlivú alternatívu k živým rastlinám. Nechajte si do našich vitrážnych konštrukcií naaranžovať niečo udržateľného, niečo, o čo sa nemusíte starať, niečo, čo zvýrazní Váš priestor. Kontaktujte nás pre svoje vlastné bezúdržbové terárium či už telefonickymailom alebo navštívte našu predajňu na Záhradníckej 27 v Bratislave.

Zanechať komentár