Pri otvorených teráriách s bonsajmi je potrebné ich optimálne a výdatne zavlažovať postrekom s rozprašovačom. Odporúčame použiť destilovanú vodu na pokropenie rastlín, aby ste zabezpečili, že Akadama (substrát) obklopujúci bonsaj zostane neustále vlhký a tmavý, 1-2 krát týždenne. Menšie terárium (TEMPLE, SRDCE, DOMČEK) spotrebuje cca 50-100 ml vody, stredné terárium (LOUVRE, PYRAMÍDA, DROP) 100-200 ml vody, veľké terárium (SWEET, TOWER, AVOCADO, NEPTUN, CIRCUS) 150-200 ml, vždy podľa stavu substrátu a Akadamy. Všetky rastliny v našich teráriách zvládnu mierne vlhkú pôdu a krátke obdobia sušenia, nie však podmáčané podmienky vedúce k hnilobe koreňov.

Všetky teráriá s bonsajom potrebujú svetlý polotieň. V lete sa vyvarujte pálivému slnku a jeho lúčmi. Listy vtedy prudko blednú a žltnú. Naopak cez zimu svoj bonsaj môžete umiestniť na najsvetlejšie miesto, kľudne aj na priame slnko. 

Nebojte sa pristrihávať svoje rastlinky v teráriu. Listy každej rastlinky by ste mali odstrihnúť, keď sú väčšie ako by mali, alebo podľa Vašich preferencií. Platí to aj v prípade, že rastlinky začnú zakrývať tie ostatné a obmedzovať akékoľvek slnečné svetlo na celé terárium.

 

 

Zanechať komentár