BioART – BioMORF – BioSPHERE COLLECTION

Architektúra bola vždy spätá s prírodou a vždy bola považovaná za najväčší zdroj inšpirácie. Bola tiež múzou pre vytvorenie niekoľkých filozofií, ktoré charakterizovali každý dizajn. Biomimikry je jednou z tých ideológií, ktoré pomáhali formovať a prispievať štruktúrami, princípmi a formami do vybudovaného prostredia. Biomimikry je metóda riešenia ľudských výziev učením sa a napodobňovaním stratégií v prírode. Prírodu považuje za pokoj, mentora a vzor. Zahŕňa niekoľko aspektov architektonickej a inžinierskej oblasti z hľadiska materiálov, konštrukčných systémov, dizajnu a oveľa viac. Mimikry možno vidieť na troch úrovniach, tj. na úrovni organizmu, jeho správania a ekosystému.

Existuje mnoho definícií tohto umenia, ktoré najčastejšie označujeme ako BioArt. Mnohí autori ho definujú podľa vlastných preferencií s dôrazom na vlastné praktické využitie: biotech art, genetic art, life science art, moist media art, transgenic art a iné. Záleží v prvom rade na tom, z akej perspektívy sa na to pozeráme a ktorý pohľad je pre nás zaujímavý. Môžeme sa na to pozerať ako na odraz v syntetickej biológii. V konečnom spektre ide o skúmanie biologickej hmoty ako nového dizajnového média a jej expozíciu v galerijnom kontexte.

Preto sme sa ako fanúšikovia moderného dizajnu v pojme BioArt rozhodli zaradiť do skla funkčné a oku lahodiace dizajnové kompozície. Ich výnimočnosť ocenilo už niekoľko popredných architektov, ktorí ich zaradili do minimalistických a moderných interiérov, kde je dominantným doplnkom naša BioArt Collection. Vyznačujú sa svojimi nezvyčajne komplikovanými tvarmi, pri ktorých vám Artdeco prinajmenšom vyrazí dych.

Zanechať komentár